Aller au contenu
cellulair-glas

Wat zijn de voordelen van isolatie met cellulair glas?

Door ervoor te zorgen dat uw gebouw goed geïsoleerd is, kunt u geld besparen op uw energierekeningen. Dit is zelfs het geval wanneer de buitentemperatuur vrij laag is, aangezien het voorkomt dat warmte ontsnapt.

Isolatiematerialen zijn er in vele vormen, maten en functies, en dat maakt ze zo aantrekkelijk. Enkele van de populairste materialen zijn economisch, natuurlijk, milieuvriendelijk en gemakkelijk te installeren.

Er zijn vele soorten isolatie, maar één waarover niet vaak wordt gesproken maar die meer aandacht verdient, is cellulair glas, dat al heel lang op de markt is en vele kwaliteiten heeft die het tot een ideale isolator maken.

Wat is cellulair glas?

Onlangs is een nieuw soort isolerend glas ontwikkeld, cellulair glas genoemd. Van dit type glas wordt gezegd dat het de volgende generatie van isolatie is, en het is gemakkelijk te zien waarom. Het lijkt sterk op thermisch glas, maar is niet zo delicaat of breekbaar.

Cellulair glas heeft een unieke structuur waardoor zich tussen de cellen luchtbellen kunnen vormen.

Het zijn deze luchtbellen die cellulair glas zijn isolerende eigenschappen geven, omdat zij in staat zijn luchtmoleculen in hun wanden op te sluiten.

Conventionele materialen hebben vaak een poreus oppervlak waardoor warmte kan worden overgedragen van of naar een gebouw. Maar cellulair glas is een thermische barrière met een hoge R-waarde en een lage U-waarde. Hierdoor is het bestand tegen warmteoverdracht en kan het de warmteoverdracht met wel 50% verminderen.

Cellulair glas ontstaat door injectie van een gas in het gesmolten glas, dat niet alleen bescherming biedt tegen de buitenlucht, maar ook helpt de binnentemperatuur te regelen om een comfortabele omgeving te handhaven.

Wat zijn de verschillende soorten cellulair glas isolatoren?

Cellulair glas is een soort mineraal isolatiemateriaal. Het is gewoonlijk een speciaal soort glasvezelversterkte kunststof met een hoge thermische weerstand. Er zijn drie soorten isolatoren van cellulair glas

  • cellulair glasschuim ;
  • minerale wol van cellulair glas;
  • cellulair glas aramide weefsel.

Celschuim is een harde isolatieplaat die is gemaakt van een mengsel van gehakte glasvezels en schuimproducten.

Cellulaire glaswol wordt gemaakt van strengen gesmolten glasvezel die op een verhit metalen oppervlak worden geëxtrudeerd en vervolgens worden afgekoeld om een zeer poreus product met holten of cellen te vormen.

Aramide cellulair glasweefsel wordt gemaakt van vezels die door middel van warmte en druk worden geëxtrudeerd nadat ze zijn gecoat met polyimidehars, die het weefsel sterkte en stijfheid geeft.

Waarom zou u uw huis isoleren?

cellulair-glas-isolatieHet installeren van goede isolatie in de muren van uw gebouw kan helpen om de algehele energie-efficiëntie van uw huis of werkplek te verbeteren.

Het kan ook lawaai, tocht en de buitenwereld buiten uw leefruimte houden. U moet uw huis isoleren om het comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Door uw huis te isoleren vermindert u de hoeveelheid lawaai van buitenaf, wat zeer gunstig kan zijn als u in de buurt van een drukke straat woont. Isolatie zal ook helpen om de binnentemperatuur stabiel te houden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aanpassen van de thermostaat.

De voordelen van een betere isolatie variëren van lagere energierekeningen tot een hogere waarde van het onroerend goed en kunnen dure reparaties als gevolg van zwakke muren, daken en ramen in huis voorkomen.

De voordelen van isolatie met cellulair glas

Isolatie met cellulair glas is een manier om een milieuvriendelijk gebouw te creëren dat u helpt te besparen op uw verwarmings- en koelingskosten.

Cellulair glas isolatie heeft bewezen een effectieve isolator te zijn als het gaat om het verminderen van luchtinfiltratie in een huis, waardoor dit type isolatie een effectievere keuze is dan het gebruik van andere soorten. Een van de belangrijkste voordelen van cellulair glas is dat het geen onderhoud vereist wanneer het eenmaal is geïnstalleerd, zodat het niet nodig is om gipsplaten te repareren of opnieuw te schilderen.

De nadelen van isolatie met cellulair glas

Cellulair glas heeft vele voordelen, maar ook enkele nadelen. Het materiaal kan bij het zagen een nogal onaangename geur verspreiden. Bovendien zijn panelen en blokken van cellulair glas veel stijver dan andere isolatiematerialen. Dit maakt het moeilijker om mee te werken. Cellulair glas is duurder dan andere isolatiematerialen. En tenslotte heeft het geen externe klimaatregulerende werking.

Wat zijn de toepassingen van cellulair glas?

Cellulair glas wordt gebruikt voor de isolatie van vochtige omgevingen, zoals kelders, platte daken of groendaken, en van de gevel van een huis, omdat het waterdicht en onsamendrukbaar is.

Het is niet nodig een dampscherm te gebruiken bij het plaatsen van cellulair glas, maar er moet een goede afdichting zijn tussen de voegen van de blokken en de panelen. Voor het bevestigen van de panelen kan echter het beste een speciale lijm op bitumenbasis worden gebruikt. Daardoor zijn er nauwelijks koudebruggen.

Wat is de prijs van cellulair glas?

De kosten van isolatie met cellulair glas kunnen variëren naargelang van de vorm van het materiaal (panelen of blokken) en de afmetingen. Foamglas is een van de bekendste fabrikanten. De prijs van een paneel hangt af van de afmetingen; voor een paneel van 60×45 cm met een dikte van 5 cm zal de prijs tussen 20 en 25 €/m2 bedragen. De dikte van een paneel kan tot 18 cm bedragen, maar het is duidelijk dat hoe dikker het materiaal is, hoe hoger de prijs. In deze prijzen is echter geen rekening gehouden met de installatiekosten, maar het is toch aan te raden een beroep te doen op een specialist voor het aanbrengen van de isolatie, zodat het werk correct kan worden uitgevoerd.

Cellulair glas is een ecologisch en recycleerbaar materiaal. Het heeft een lange levensduur en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende meer dan 50 jaar. Dit materiaal neemt geen vocht op en zet niet uit. Het is dus een waterdicht product en ideaal voor het isoleren van gebouwen die niet vochtbestendig zijn.

Kom meer te weten over vlasvezels.